Hrachová polévka s kachním masem a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 9 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 930.6 mg
- Vláknina 14781.2 mg
- Vitamín A 14781.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách spolu s nakrájenou cibulí a bobkovým listem namočíme do litru vody. Druhý den hrách v téže vodě uvaříme do měkka (asi 60 minut).
-
2
Kachní prsa omyjeme, stáhneme kůži, nasekáme ji a na pánvi vyškvaříme. Škvarky vyjmeme, na tuku opékáme prsíčka po každé straně 10 minut. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
-
3
Očištěnou kapustu rozkrájíme na nudličky, dusíme na rozehřátém tuku asi 15 minut. Přidáme nasekané feferonky, osolíme a opepříme.
-
4
Polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vložíme nakrájené maso, kapustu, škvarky, podle chuti přisolíme.