Burritos s kuřecím masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 20 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 827.8 mg
- Vláknina 19527.8 mg
- Vitamín A 19527.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. Slijeme, propláchneme a necháme okapat.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mletý hřebíček, oregano a 2 - 3 minuty smažíme. Vmícháme rýži a sekaná rajčata ve vlastní šťávě, dusíme na mírném plameni, až se šťáva vstřebá, odstavíme.
-
3
Kuřecí prsa (bez kůže a kostí) dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme z hrnce, položíme na talíř a necháme vychladnout. Natrháme na kousky, přidáme k rýži se strouhaným sýrem a pokud chceme, můžeme přidat zakysanou smetanu.
-
4
Tortilly nahřejeme, osminu náplně položíme doprostřed, obě strany složíme dovnitř. Spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil balíček. Zajistíme párátkem.
-
5
Naplněná burritos vložíme do mísy, zakryjeme alobalem a udržujeme teplé v troubě. Před podáváním odstraníme párátka, burritos posypeme čerstvým oreganem.
-
6