Kořeněné čipsy z plantainu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 2265.6 mg
- Vitamín A 2265.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.
-
3
Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.
-
4
Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.