Vejce motuleňos
Suroviny
- 150 g Hrášek
- 150 g Šunka dušená
- 225 g Fazole černé
- 250 g Tortilla
- 75 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Chilli omáčka
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 14 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 270.5 mg
- Draslík 1232.1 mg
- Vláknina 30258.5 mg
- Vitamín A 30258.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme přes noc máčet, slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni 40 minut. Vmícháme nasekaný koriandr, sůl, pepř a udržujeme teplé.
-
2
Hrášek uvaříme do měkka, slijeme a necháme okapat. Tortilly napaříme nebo nahřejeme.
-
3
Usmažíme volská oka, uchováme teplá. Do oleje po vejcích přidáme kostičky šunky a hrášek, prohřejeme.
-
4
Tortilly položíme na nahřáté talíře, na každou dáme lžíci fazolí a vejce, které přelijeme lžící ostré chilli omáčky. Vejce obložíme hráškem se šunkou, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme se salsou.