Papriky v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 183.8 mg
- Draslík 412 mg
- Vláknina 4325 mg
- Vitamín A 4325 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky opečeme na suché pánvi, až slupky zčernají a vytvoří se puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyndáme semena a nakrájíme na tenké proužky, které ještě překrojíme.
-
2
Jemně pokrájenou červenou cibuli osmahneme na oleji do měkka. Přidáme strouhaný sýr, crème fraiche, smetanu, mícháme až se sýr roztaví a ze směsi vznikne hustá omáčka, vmícháme proužky papriky.
-
3
Oloupaná a semen zbavená rajčata nakrájíme na kousky, zamícháme do omáčky. Těsně před servírováním vmícháme tequilu.
-
4
Podáváme teplé s tortillovými chipsy.