Panuchos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 150 g Fazole červené sterilované
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 387.6 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku a sůl ve velké míse, přiléváme po troškách teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého lze udělat kuličky. Hněteme, až je těsto hladké, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.

  • 2

    Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme oregano a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Vaříme cca 10 minut do měkka. Maso vyndáme, necháme trochu zchladnout a vidličkou natrháme na kousky.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 12 kuliček, buď ručně, nebo v lisu na tortilly vytvoříme placky o průměru 6 cm. Opečeme na suché pánvi 15 - 20 vteřin z každé strany, vyjmeme a zabalíme do čisté utěrky.

  • 4

    Do každé tortilly vyřízneme kapsu asi 1 cm hlubokou, naplníme lžící fazolového pyré a plátkem vajíčka natvrdo.

  • 5

    Ve větší pánvi zahřejeme olej a tortilly smažíme z obou stran, až jsou křupavé a zlatohnědé. Hotové necháme okapat na ubrousku. Servírujeme po dvou na porci, navrch položíme kuřecí maso a ozdobíme cibulí nebo cibulovou pochoutkou. Dle chuti okořeníme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu