Hovězí závitky plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Zelí kysané
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 78.5 mg
  • Draslík 432.8 mg
  • Vláknina 9554.4 mg
  • Vitamín A 9554.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky.

  • 2

    Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut.

  • 3

    Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

  • 4

    Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu