Masové kuličky s křepelčími vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 600 g Jehněčí maso mleté
  • 125 ml Olej z vlašských ořechů
  • 500 ml Vývar jehněčí
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Česnek sušený
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Petržel - nať
  • 0.5 šálek Pažitka
  • 0.5 šálek Estragon
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Ocet estragonový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1236 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 3764 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 505.1 mg
  • Draslík 2450.4 mg
  • Vláknina 21893.8 mg
  • Vitamín A 21893.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.

  • 3

    Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.

  • 4

    Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.

Komentáře k receptu