Masové kuličky s křepelčími vejci
Suroviny
- 50 g Bazalka
- 600 g Jehněčí maso mleté
- 125 ml Olej z vlašských ořechů
- 500 ml Vývar jehněčí
- 3 ks Okurky nakládané
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 8 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Česnek sušený
- 1 l Voda pitná
- 0.5 šálek Petržel - nať
- 0.5 šálek Pažitka
- 0.5 šálek Estragon
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Ocet estragonový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1236 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 91 g
- Sodík 3764 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 505.1 mg
- Draslík 2450.4 mg
- Vláknina 21893.8 mg
- Vitamín A 21893.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedno vejce rozklepneme do masa, přidáme oloupané a nasekané šalotky, mletý česnek, zázvor, kokosové vločky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Z masa tvarujeme kuličky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme 10 minut na mírném plameni. Poté kuličky vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Zbylá vejce rozšleháme, kuličky v nich obalíme a osmažíme na rozehřátém vlašském oleji.
-
3
Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, necháme okapat a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme, promícháme s octem a za stálého míchání přikapáváme olej. Bílky nakrájíme na kostičky. Kapary a okurky nasekáme. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme, smícháme s bílkem, okurkou, kapary a vmícháme do omáčky.
-
4
Masové kuličky podáváme s touto omáčkou.