Pikantní sekaná
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 100 g Celer řapíkatý
- 700 g Maso mleté - mix
- 100 g Provensálské koření
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Tuk rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Paprika žlutá
- 4 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 šálek Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 62 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 910.4 mg
- Vláknina 14774.1 mg
- Vitamín A 14774.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 223.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
-
2
Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
-
3
Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
-
4
Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
-
5
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.