Ragú z chřestu a hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1307 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 283 mg
- Draslík 2043.9 mg
- Vláknina 28039.8 mg
- Vitamín A 28039.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 154.6 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natrvdo, slijeme, schladíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
-
2
Chřest omyjeme, konce odřízneme a pokrájíme na stejně velké kousky. Vložíme do vroucího vývaru, povaříme 12 minut. Poté necháme okapat.
-
3
Žampiony očistíme, rozkrájíme a podusíme na pánvi v rozpáleném oleji po 4 minuty. Poté přidáme okapaný chřest, nasekanou petržel, zalijeme 8 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme.
-
4
Ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme vejci a podáváme.