Plněná vejce s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 50 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 739.3 mg
  • Draslík 815.9 mg
  • Vláknina 7577.2 mg
  • Vitamín A 7577.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, schladíme, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Ty rozmícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Rozdělíme na tři stejně velké díly.

  • 2

    Jednu třetinu smícháme s okapanými olivami na jemno pokrájenými, druhou třetinu promícháme s nasekanou pažitkou, třetí s nastrouhaným fenyklem.

  • 3

    Talíře vyskládáme opranými, okapanými zelnými listy, půlky vajec na ně naskládáme, naplníme směsí a podáváme.

Komentáře k receptu