Plněná vejce s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 739.3 mg
- Draslík 815.9 mg
- Vláknina 7577.2 mg
- Vitamín A 7577.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, schladíme, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky. Ty rozmícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Rozdělíme na tři stejně velké díly.
-
2
Jednu třetinu smícháme s okapanými olivami na jemno pokrájenými, druhou třetinu promícháme s nasekanou pažitkou, třetí s nastrouhaným fenyklem.
-
3
Talíře vyskládáme opranými, okapanými zelnými listy, půlky vajec na ně naskládáme, naplníme směsí a podáváme.