Jemné Tofu steaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sezam - semena
  • 600 g Sýr sójový - Tofu
  • 150 g Šalotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 380.4 mg
  • Vláknina 14210.5 mg
  • Vitamín A 14210.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Rýžové víno smícháme se sójovou omáčkou a nastrouhaným zázvorem.

  • 3

    Oloupaný česnek nasekáme, promícháme s chilli omáčkou a připravenou marinádou.

  • 4

    Tofu rozkrájíme na 4 plátky, vyskládáme do misky, zakapeme připravenou marinádou a necháme 10 minut odležet. Poté plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a v sezamovém semínku. Zlehka přitlačíme. Opékáme na rozpáleném oleji asi 6 minut. Necháme okapat na papírovém ubrousku, podáváme se zeleným salátem.

Komentáře k receptu