Jemné Tofu steaky
Suroviny
- 100 g Sezam - semena
- 600 g Sýr sójový - Tofu
- 150 g Šalotka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- 6 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 6 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 380.4 mg
- Vláknina 14210.5 mg
- Vitamín A 14210.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Rýžové víno smícháme se sójovou omáčkou a nastrouhaným zázvorem.
-
3
Oloupaný česnek nasekáme, promícháme s chilli omáčkou a připravenou marinádou.
-
4
Tofu rozkrájíme na 4 plátky, vyskládáme do misky, zakapeme připravenou marinádou a necháme 10 minut odležet. Poté plátky obalíme v rozšlehaných vejcích a v sezamovém semínku. Zlehka přitlačíme. Opékáme na rozpáleném oleji asi 6 minut. Necháme okapat na papírovém ubrousku, podáváme se zeleným salátem.