Zeleninové lupínky
Suroviny
- 400 g Brambory sladké (Batáty)
- 400 g Petržel kořen
- 400 g Pastinák
- 400 g Topinambury
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl bylinková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.48 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 3 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 831.8 mg
- Vláknina 35681.2 mg
- Vitamín A 35681.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Rozdělíme na dvě poloviny, první polovinu posypeme oreganem, tymiánem, druhou koprovými semínky.
-
2
Lupínky rozložíme na vymaštěný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
-
3
Lupínky servírujeme s tvarohovou pěnou.