Zelné závitky s celerem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer řapíkatý
  • 500 g Kaštanové pyré
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zelí čínské
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Kmín římský
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 805.5 mg
  • Vláknina 20513.6 mg
  • Vitamín A 20513.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme jednotlivé listy zelí, krátce namočíme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na pracovní desku.

  • 2

    Celer i cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s kaštanovým pyré, okořeníme muškátem a kmínem. Řádně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, okraje založíme, vytvoříme závitky, které upevníme špejlí.

  • 3

    Vývar uvedeme do varu, závitky do něj vložíme a vaříme 10 minut. Poté upravíme a na talíře, servírujeme.

Komentáře k receptu