Zelné závitky s celerem a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 805.5 mg
- Vláknina 20513.6 mg
- Vitamín A 20513.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oddělíme jednotlivé listy zelí, krátce namočíme v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na pracovní desku.
-
2
Celer i cibuli oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Smícháme s kaštanovým pyré, okořeníme muškátem a kmínem. Řádně promícháme. Směs rozdělíme na zelné listy, okraje založíme, vytvoříme závitky, které upevníme špejlí.
-
3
Vývar uvedeme do varu, závitky do něj vložíme a vaříme 10 minut. Poté upravíme a na talíře, servírujeme.