Zeleninové bramborové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 3 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 645.3 mg
- Vláknina 8562.3 mg
- Vitamín A 8562.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě 18 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zbylou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
-
3
Okapané brambory vložíme do hrnce s horkým vývarem a rozmixujeme. K bramborám přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
-
4
Olej rozehřejeme na pánvi a z bramborového těsta tvarujeme placky, vkládáme do oleje a smažíme dozlatova.
-
5
Hotové placky upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme se sklenicí podmáslí.