Zeleninové bramborové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Libeček
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.44 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 645.3 mg
  • Vláknina 8562.3 mg
  • Vitamín A 8562.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě 18 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zbylou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Okapané brambory vložíme do hrnce s horkým vývarem a rozmixujeme. K bramborám přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme kmín.

  • 4

    Olej rozehřejeme na pánvi a z bramborového těsta tvarujeme placky, vkládáme do oleje a smažíme dozlatova.

  • 5

    Hotové placky upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme se sklenicí podmáslí.

Komentáře k receptu