Empanadas s náplní ropas viejas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 310.3 mg
  • Vláknina 2776.2 mg
  • Vitamín A 2776.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouky smícháme se solí, přilijeme vodu, až vznikne hladké těsto, utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme do lednice.

  • 2

    V pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme maso, utřený česnek a smažíme do hněda. Rajčata spaříme a oloupeme, dužinu pokrájíme na kostky a vložíme do mísy.

  • 3

    Chilli rozřízneme, vyndáme semena, nakrájíme na jemno a přidáme k rajčatům. Cibuli nasekáme na jemno, vsypeme k rajčatům, posypeme kmínem a promícháme. Přidáme ke směsi masa, osolíme a dusíme 10 minut na mírném ohni, občas promícháme.

  • 4

    Těsto na tortilly rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu vytvoříme placky. Na polovinu každé tortilly dáme trochu masové směsi, okraje navlhčíme a tortillu přeložíme, aby se vytvořily půlkruhy, okraje dobře přitiskneme.

  • 5

    Smažíme ve větší pánvi v horkém oleji, z obou stran, do zlatova. Můžeme podávat horké i studené.

Komentáře k receptu