Široké nudle s pórkovým krémem a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 41 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 275.7 mg
- Vláknina 1994 mg
- Vitamín A 1994 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme dle návodu, scedíme.
-
2
Mezitím pórek a žampióny očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozpálený olej v pánvi, restujeme 10 minut. Poté přilijeme zeleninový vývar, opepříme, přidáme kardamom, zázvor, dle chuti osolíme. Vše rozmixujeme ručním šlehačem, na závěr vmícháme jogurt a pouze ohřejeme, již nevaříme.
-
3
Scezené nudle rozdělíme na talíře, servírujeme s houbovým krémem.