Taquitos s hovězím
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 150 g Mouka kukuřičná
- 750 ml Vývar z hovězích kostí
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 287.2 mg
- Vláknina 1662.1 mg
- Vitamín A 1662.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
-
2
Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
-
3
V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
-
4
Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
-
5
Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.