Cizrnová pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 200 g Trikolora výhonky
  • 100 g Mléko kefírové
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 230.4 mg
  • Vláknina 10208.3 mg
  • Vitamín A 10208.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme okapat, nálev uschováme pro pozdější použití. Výhonky omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupaný česnek jemně nasekáme, vložíme na rozehřáté máslo, trochu podusíme a přidáme cizrnu. Silně okořeníme a necháme další 3 minuty restovat. Poté přidáme okapané výhonky, krátce zahřejeme a rozdělíme na talíře.

  • 3

    Kefír rozmícháme s nasekanými ořechy a nálevem. Touto směsí přelijeme jídlo a na závěr vše ozdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu