Tortas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 41 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 114.4 mg
- Draslík 882.7 mg
- Vláknina 11075 mg
- Vitamín A 11075 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cilli jalapeňo rozřízneme napůl, vyndáme semena a dužinu pokrájíme na tenké proužky. Vložíme do mísy, zalijeme limetkovou šťávou, necháme stát.
-
2
Žemle rozřízneme, část střídy odstraníme, aby byly trochu prohloubené. Použijeme-li bagety, rozřízneme je podélně na polovinu. Na spodní polovinu položíme smažené fazole. Vepřovou pečeni nakrájíme na malé kousky, rozložíme na fazole. Navrch položíme plátky rajčat, proužky chilli, sýr a posypeme sekaným koriandrem.
-
3
Vrchní polovinu žemle nebo bagety obrátíme řezem nahoru, pomažeme crème fraiche nebo zakysanou smetanou. Přiklopíme spodky žemlí a podáváme.