Petrželová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Petržel kořen
  • 100 g Cibulka jarní
  • 250 ml Víno rýžové čínské
  • 2 ks Pstruh uzený
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.18 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0.5 polévková lžíce Wasabi pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1398 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 2417 mg
  • Vláknina 17861.5 mg
  • Vitamín A 17861.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 224.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut.

  • 3

    Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme.

Komentáře k receptu