Petrželová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1398 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 2417 mg
- Vláknina 17861.5 mg
- Vitamín A 17861.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 224.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou petržel nakrájíme na slabá kolečka, nať nasekáme.
-
2
Cibuli oloupeme, spolu s petrželí orestujeme na rozpáleném oleji. Poté přidáme sójovou omáčku a pastu, zalijeme vývarem, rýžovým vínem, vaříme na mírném ohni 6 minut.
-
3
Pstruhové filety nakrájíme a rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme sezamovými semínky a servírujeme.