Kedlubnová polévka s hovězí šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1699 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 59.9 mg
- Draslík 1289.4 mg
- Vláknina 28345.8 mg
- Vitamín A 28345.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny očistíme spolu s mrkví, vše nakrájíme. Kedlubnovou nať nasekáme pro ozdobení polévky.
-
2
Olej rozpálíme, vložíme kedlubny s mrkví, restujeme půl hodiny. Poté přilijeme vývar a šťávu z červené řepy. Povaříme 3 minuty, osolíme, opepříme. Polovinu polévky rozmixujeme, vrátíme zpět do vývaru. Opět osolíme, opepříme, přidáme muškát a nasekanou petrželovou nať.
-
3
Šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, rozdělíme na talíře, zalijeme polévkou, posypeme natí z kedluben a servírujeme.