Chiles rellenos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Tvaroh tučný
  • 200 g Sýr Čedar
  • 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Paprika zelená
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 292.3 mg
  • Vláknina 5008.7 mg
  • Vitamín A 5008.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky po straně rozřízneme, vložíme na suchou pánev a opečeme, až se na nich objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit. Oloupeme, vyjmeme semena a odložíme.

  • 2

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, uvaříme do měkka, slijeme.

  • 3

    Smícháme tučný tvaroh, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a brambory, důkladně promícháme.

  • 4

    Každou papriku naplníme směsí a dáme na hodinu ztuhnout. Z bílků ušleháme pevný sníh, v míse utřeme žloutky do pěny, opatrně vmícháme sníh. Mouku okořeníme solí a bílým pepřem.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej, papriky obalíme v mouce a poté ve směsi vajec, opatrně vložíme do oleje, smažíme do zlatova.

  • 6

    Necháme vykapat na ubrousku, podáváme horké.

Komentáře k receptu