Alsaská zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 300 g Tlačenka tmavá lidová
  • 400 g Zelí kysané
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Jablka
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 9.3 mg
  • Draslík 919.9 mg
  • Vláknina 13426.5 mg
  • Vitamín A 13426.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky.

  • 2

    Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme.

Komentáře k receptu