Alsaská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 919.9 mg
- Vláknina 13426.5 mg
- Vitamín A 13426.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky.
-
2
Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme.