Arabská rybí polévka
Suroviny
- 600 g Mořská štika - filety
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Jalovec
- 4 ks Cibule
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Hořčičné semínko
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Šafrán
- 1 kg Filé rybí
- 0.5 šálek Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 141 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 428.7 mg
- Draslík 819.1 mg
- Vláknina 5276.9 mg
- Vitamín A 5276.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme, vložíme do vroucí vody, okořeníme a mírným varem vaříme 20 minut.
-
2
Filety očistíme, nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Opranou nať osušíme, nasekáme a spolu se zeleninou orestujeme na rozpáleném oleji. Nať koriandru omyjeme a nasekáme.
-
3
Polévku scedíme a opět uvedeme do varu. Přidáme kousky filetů, zeleninu a koriandr a povaříme 8 minut. Polévka by měla mít výraznější chuť, proto více okořeníme. Rozšlehaný žloutek vlijeme do polévky, zjemníme citronovou šťávou a již nevaříme.
-
4
Polévku naservírujeme a ozdobíme koprem.