Pečený kapr s kmínem a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 801.1 mg
  • Vláknina 11195 mg
  • Vitamín A 11195 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a osušíme. Půlku omytého citronu nakrájíme na plátky, kůži kapra nařízneme a do řezů vkládáme připravené plátky. Rybu osolíme a posypeme kmínem.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme kapra a nakrájené máslo. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. Během pečení kapra přeléváme výpekem nebo vodou.

  • 3

    Na talíře upravíme omyté listy salátu a přidáme kolečka citronu. Na listy položíme porce kapra a podáváme.

Komentáře k receptu