Bramborový koláč s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Brambory
  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr krémový
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Mrkev kořen
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 335 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 398.9 mg
  • Draslík 1224.7 mg
  • Vláknina 22032.8 mg
  • Vitamín A 22032.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, máslo, 1/2 lžičky soli a vejce uhněteme, těsto rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy. Na dně těsto několikrát propíchneme vidličkou a předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Oloupané brambory a mrkev nastrouháme na tenké plátky, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Zbylá vejce, smetanu a sýr rozšleháme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Brambory, mrkev a slaninu rozprostřeme na předpečený korpus a přelijeme vaječnou směsí. Koláč pečeme asi 45 minut.

  • 5

    Před podáváním pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu