Kukuřicová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kukuřice cukrová
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 750 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 308.2 mg
  • Vláknina 4968.3 mg
  • Vitamín A 4968.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky opečeme na sucho na pánvi, dokud nebudou mít puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut, zapařit. Oloupeme, překrojíme a vyndáme semena, jednu odložíme a druhou nakrájíme na 1 cm velké kostičky.

  • 2

    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přimícháme nakrájenou papriku, kukuřici a smažíme 5 minut na mírném ohni.

  • 3

    Obsah hrnce dáme do mixéru, přilijeme vývar a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce a znovu zahřejeme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.

  • 4

    Z druhé papriky vyndáme semena a nakrájíme jí na tenké proužky, polovinu přidáme do polévky.

  • 5

    Podáváme v nahřátých miskách ozdobené zbylými proužky paprik.

Komentáře k receptu