Kukuřicová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 308.2 mg
- Vláknina 4968.3 mg
- Vitamín A 4968.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky opečeme na sucho na pánvi, dokud nebudou mít puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut, zapařit. Oloupeme, překrojíme a vyndáme semena, jednu odložíme a druhou nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
-
2
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přimícháme nakrájenou papriku, kukuřici a smažíme 5 minut na mírném ohni.
-
3
Obsah hrnce dáme do mixéru, přilijeme vývar a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce a znovu zahřejeme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.
-
4
Z druhé papriky vyndáme semena a nakrájíme jí na tenké proužky, polovinu přidáme do polévky.
-
5
Podáváme v nahřátých miskách ozdobené zbylými proužky paprik.