Polévka ve stylu tlalpeňo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 75 g Sýr Čedar
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Avokádo
  • 0.5 ks Chilli paprička sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 55.8 mg
  • Draslík 744.5 mg
  • Vláknina 15056.7 mg
  • Vitamín A 15056.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar nalijeme do velkého hrnce, přidáme sušené chilli a přivedeme k varu. Přidáme celá kuřecí prsa, bez kůže a kostí, snížíme plamen a vaříme 10 minut, nebo až bude maso hotové. Maso vyndáme a necháme vychladnout.

  • 2

    Natrháme maso na malé kousky, vývar vlijeme do mixéru a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce.

  • 3

    Avokádo překrojíme napůl, odstraníme slupku, jádra a dužinu nakrájíme na kousky asi 2 cm velké. Přidáme do vývaru spolu s jemně nakrájenou jarní cibulkou a hráškem. Vložíme maso, osolíme, opepříme a prohřejeme.

  • 4

    Polévku nalijeme do nahřátých misek a každou porci posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu