Salsa z pečených rajčat a koriandru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 28 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.7 mg
  • Vláknina 3553.3 mg
  • Vitamín A 3553.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby, přidáme chilli papričky serano. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a změklá.

  • 2

    Opečená rajčata a chilli vložíme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut, zapařit, poté rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme.

  • 3

    Cibuli nasekáme najemno, vložíme do mísy, přilijeme limetkovou šťávu a rajčata.

  • 4

    Chilili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nasekáme nahrubo, přidáme ke směsi a dobře promícháme.

  • 5

    Velký svazek koriandru nakrájíme a přidáme do salsy, osolíme a před podáváním necháme hodinu v chladu. Salsa vydrží v lednici týden.

Komentáře k receptu