Salsa z pečených rajčat a koriandru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 28 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262.7 mg
- Vláknina 3553.3 mg
- Vitamín A 3553.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby, přidáme chilli papričky serano. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a změklá.
-
2
Opečená rajčata a chilli vložíme do igelitového sáčku, zavážeme a necháme 20 minut, zapařit, poté rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme.
-
3
Cibuli nasekáme najemno, vložíme do mísy, přilijeme limetkovou šťávu a rajčata.
-
4
Chilili vyjmeme ze sáčku, oloupeme, vyndáme semena a nasekáme nahrubo, přidáme ke směsi a dobře promícháme.
-
5
Velký svazek koriandru nakrájíme a přidáme do salsy, osolíme a před podáváním necháme hodinu v chladu. Salsa vydrží v lednici týden.