Salsa z nopales

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Rajčata zelená
  • 3 ml Ocet jablečný
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.1 mg
  • Vláknina 6782.5 mg
  • Vitamín A 6782.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli odrůdy fresno napíchneme na špíz a opečeme nad plamenem, až se na slupkách začnou tvořit puchýře. Opečené vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Vyjmeme, odstraníme slupku, semena a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Trny z nopales odstraníme, odřízneme tlustý konec u každého plátu, opláchneme, nakrájíme na pruhy a potom na malé kousky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme nopales, cibuli a oloupané stroužky česneku. Vaříme 10-15 minut, do změknutí.

  • 4

    Směs necháme okapat v sítu a dvakrát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme cibuli a česnek.

  • 5

    Červenou cibuli a tomatillos nakrájíme najemno, vložíme do mísy a přidáme kaktus a chilli.

  • 6

    Směs nandáme do velké zavařovací sklenice, zalijeme jablečným octem a uzavřeme. Dáme do lednice alespoň na 1 den, občas obrátíme. Salsa vydrží až 10 dnů.

Komentáře k receptu