Salsa z batátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 0 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 742.1 mg
- Vláknina 14225 mg
- Vitamín A 14225 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.
-
2
Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.
-
3
Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.
-
4
V lednici můžeme uchovat až 3 dny.