Salsa z opečených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 2 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1016.4 mg
- Vláknina 3998.3 mg
- Vitamín A 3998.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.
-
2
Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.
-
3
Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.
-
4
Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.