Omáčka chipotle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 150 ml Hroznové víno
  • 60 ml Med včelí
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 5 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 292.6 mg
  • Vláknina 3234.8 mg
  • Vitamín A 3234.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Rajčata jsou hotová, když jsou měkká a načernalá.

  • 2

    Chilli ponoříme na 20 minut do studené vody, aby změkly. Odstraníme slupky a semena, dužinu nakrájíme nahrubo.

  • 3

    Rajčata vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a odstraníme slupky. Chceme-li omáčku hladkou, odstraníme i semena.

  • 4

    Vložíme do mixéru, přidáme chilli, česnek a víno. Mixujeme dohladka, přimícháme mleté oregano, sůl, med, hořčici, pepř a promícháme.

  • 5

    Směs vložíme do hrnce a na mírném ohni za stálého míchání vaříme asi 10 minut, až omáčka zhoustne.

  • 6

    Podáváme studené nebo horké.

Komentáře k receptu