Salsa z barevných fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 1 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 653.4 mg
- Vláknina 12780 mg
- Vitamín A 12780 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do vody, slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 40-45 minut, doměkka.
-
2
Slijeme, necháme okapat, znovu slijeme a necháme vystydnout.
-
3
Chilli chipotle a pasillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat a vodu z namáčení si uchováme. Odstraníme stopky a semena, dužinu jemně pokrájíme a smícháme s vodou z namáčení na hladkou pastu.
-
4
Česnek pražíme několik minut na suché pánvi, až začnou být stroužky zlaté, rozdrtíme a přidáme k fazolím. Cibuli a tomatillos nakrájíme nadrobno a přimícháme k fazolím, přimícháme pastu z chilli, sůl a dobře promícháme.
-
5
Před podáváním vychladíme.