Salsa z černých fazolí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 645.6 mg
- Vláknina 13605 mg
- Vitamín A 13605 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Slijeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme zakryté asi 40 minut, doměkka. Slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Chilli pasado namočíme asi na 10 minut do horké vody, až změkne. Necháme okapat, rozřízneme, odtraníme semena, stopku a dužinu jemně pokrájíme.
-
3
Červenou papriku chilli fresno napíchneme na grilovací špíz a opečeme nad ohněm, až se slupka spálí. Vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit, poté oloupeme slupku, vyjmeme semena a nakrájíme najemno.
-
4
Červenou cibuli nasekáme najemno, smícháme s fazolemi, chilli, nastrouhanou kůrou z limetky, olejem, pivem a svazkem nasekaného koriandru. Osolíme, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.