Platýz pečený na slanině
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 4 ks Platýz - filety
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 121.5 mg
- Draslík 956 mg
- Vláknina 4590 mg
- Vitamín A 4590 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet.
-
2
Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve.
-
3
Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké.
-
4
Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu.