Platýz pečený na slanině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Platýz - filety
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 956 mg
  • Vláknina 4590 mg
  • Vitamín A 4590 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet.

  • 2

    Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve.

  • 3

    Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké.

  • 4

    Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu