Fenykl s červenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1102 mg
- Vláknina 14686.2 mg
- Vitamín A 14686.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, nať odřízneme, najemno nasekáme a necháme stranou. Hlízy rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Na pánvi na rozehřátém oleji fenykl mírně opečeme, přidáme cibuli a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
-
3
Rajčata omyjeme a 2 nakrájíme na dílky, zbylé na kostičky a s polovinou lístků tymiánu, nasekanou petrželkou a trochou fenyklové natě je přidáme do pánve. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
-
4
Pokrm ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Na zeleninu položíme dílky rajčat a krátce ohřejeme. Upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí a tymiánem.