Zelená omáčka z tomatillos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata zelená
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 ml Voda pitná
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 2290 mg
  • Vitamín A 2290 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Můžeme použít čerstvé tomatillos nebo v konzervě. Čerstvé je nutno nejdříve oloupat a 8-10 minut povařit.

  • 2

    Do mixéru dáme chilli papričky serano, česnek a umixujeme, přidáme tomatillo i s vývarem, ve kterém se vařily a znovu promixujeme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a umixované pyré na něm vaříme asi 5 minut, za stálého míchání, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Přidáme nasekaný svazek koriandru, sůl, promícháme a ještě několik minut vaříme. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Ihned podáváme s rybou nebo drůbeží.

Komentáře k receptu