Zelená omáčka z tomatillos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 215.2 mg
- Vláknina 2290 mg
- Vitamín A 2290 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Můžeme použít čerstvé tomatillos nebo v konzervě. Čerstvé je nutno nejdříve oloupat a 8-10 minut povařit.
-
2
Do mixéru dáme chilli papričky serano, česnek a umixujeme, přidáme tomatillo i s vývarem, ve kterém se vařily a znovu promixujeme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a umixované pyré na něm vaříme asi 5 minut, za stálého míchání, až omáčka zhoustne.
-
4
Přidáme nasekaný svazek koriandru, sůl, promícháme a ještě několik minut vaříme. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Ihned podáváme s rybou nebo drůbeží.