Jogurtové řezy s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 55 g Solamyl
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 150 g Jogurt bílý
  • 500 g Jahody zahradní
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 354.4 mg
  • Draslík 395.4 mg
  • Vláknina 8101 mg
  • Vitamín A 8101 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru ušleháme do pevného sněhu, vmícháme 2 žloutky, 40 g Solamylu a mouku s práškem do pečiva.

  • 2

    Plech pomocí pruhu alobalu zmenšíme na polovinu a vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj připravené těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené těsto sloupneme z papíru, pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.

  • 3

    V mléce rozšleháme zbylý Solamyl, 20 g cukru, sůl, 1 žloutek a citronovou kůru. Necháme přejít varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem vmícháme do horkého krému. Krém necháme vychladit.

  • 4

    Poloviny upečeného piškotu potřeme krémem, obložíme omytými jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, povrch uhladíme a moučník necháme vychladit.

Komentáře k receptu