Jogurtové řezy s jahodami
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 55 g Solamyl
- 40 g Mouka polohrubá
- 150 g Jogurt bílý
- 500 g Jahody zahradní
- 125 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 30 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 354.4 mg
- Draslík 395.4 mg
- Vláknina 8101 mg
- Vitamín A 8101 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru ušleháme do pevného sněhu, vmícháme 2 žloutky, 40 g Solamylu a mouku s práškem do pečiva.
-
2
Plech pomocí pruhu alobalu zmenšíme na polovinu a vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj připravené těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené těsto sloupneme z papíru, pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
-
3
V mléce rozšleháme zbylý Solamyl, 20 g cukru, sůl, 1 žloutek a citronovou kůru. Necháme přejít varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem vmícháme do horkého krému. Krém necháme vychladit.
-
4
Poloviny upečeného piškotu potřeme krémem, obložíme omytými jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, povrch uhladíme a moučník necháme vychladit.