Bernské rösti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 1118.2 mg
- Vláknina 17350 mg
- Vitamín A 17350 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.
-
3
Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.
-
4
Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.