Drůbeží kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Hrachové lusky
  • 250 g Shiitake houby
  • 3 ks Chilli paprička
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 901.2 mg
  • Vláknina 8512.8 mg
  • Vitamín A 8512.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou.

  • 3

    Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu