Drůbeží kotlík
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Hrachové lusky
- 250 g Shiitake houby
- 3 ks Chilli paprička
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 999 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 82.6 mg
- Draslík 901.2 mg
- Vláknina 8512.8 mg
- Vitamín A 8512.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno. Cibulku očistíme, nakrájíme na kroužky, houby omyjeme a nakrájíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj podusit připravenou zeleninu a očištěné lusky. Přidáme citronovou šťávu, po třech minutách zalijeme vývarem a okořeníme směsí koření a sójovou omáčkou.
-
3
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do hrnce a povaříme 5 minut. Poté vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Ihned podáváme.