Polévka curry-beef
Suroviny
- 400 g Hovězí libové
- 100 g Jogurt bílý
- 200 g Mrkev kořen
- 3 ks Cibule červená
- 0.5 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Tuk rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 124 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 588.7 mg
- Vláknina 7812.8 mg
- Vitamín A 7812.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno, vložíme do kastrolu spolu s masem na rozpálený tuk a podusíme. Poté přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme kari kořením.
-
2
Zeleninu zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme koriandr a citronovou šťávu. Na mírném ohni vaříme 8 minut. Poté vmícháme jogurt a již nevaříme.
-
3
Polévku servírujeme a ozdobíme omytými lístečky koriandru.