Bifteky po mexicku
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 860.1 mg
- Vláknina 3098.8 mg
- Vitamín A 3098.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Vše podusíme 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou petrželku, směs rozmixujeme a omáčku ochutíme citronovou šťávou a osolíme.
-
2
Z omytého masa nakrájíme 4 bifteky, z obou stran je opepříme a na rozehřátém másle a oleji je opékáme asi 2 minuty. Potom maso osolíme a vložíme do zapékací mísy.
-
3
Výpek přidáme do omáčky a bifteky jí potřeme. Na každý biftek položíme plátek ementálu.
-
4
Pokrm zapékáme v troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.