Ovocný salát s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 26 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 1225.2 mg
- Vláknina 28800.4 mg
- Vitamín A 28800.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 294.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme.
-
2
Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem.
-
3
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému.
-
4
Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.
-
5
Salát ozdobíme lístky máty.