Kedlubnová polévka se slaninou
Suroviny
- 600 g Kedlubna
- 150 g Anglická slanina
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 0.25 ks Křen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1388 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 1522.2 mg
- Vláknina 10481.8 mg
- Vitamín A 10481.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme.
-
4
Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen.