Kedlubnová polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kedlubna
  • 150 g Anglická slanina
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 0.25 ks Křen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1388 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 1522.2 mg
  • Vláknina 10481.8 mg
  • Vitamín A 10481.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme kedlubny a jablka, chvíli podusíme, okořeníme kari kořením a podlijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut. Potom podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na zbylém oleji. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Podle chuti přisolíme, opepříme a mírně osladíme.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů, přidáme nudličky slaniny, nasekaný koriandr a nastrouhaný křen.

Komentáře k receptu