Krůtí řízky obalované v zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 357 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 297.3 mg
- Draslík 1223.3 mg
- Vláknina 24813.9 mg
- Vitamín A 24813.9 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory a mrkev nastrouháme a vmícháme vejce a mouku.
-
2
Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Po jedné straně je potřeme připraveným těstíčkem a touto stranou je vložíme do rozehřátého oleje. Řízky smažíme na mírném ohni asi 7 minut. Potom potřeme těstíčkem i horní stranu řízků, obrátíme a smažíme ještě 7 minut.
-
3
Očištěné hrachové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka a upravíme na talíře se řízky. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.