Hrušky se sýrovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 225.3 mg
- Vláknina 5216.8 mg
- Vitamín A 5216.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme.
-
2
Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou.
-
3
Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky.