Pečené brambory s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 49 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 1056.8 mg
- Vláknina 12571 mg
- Vitamín A 12571 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky silné asi 3 mm. Polovinu plátků urovnáme do máslem vymaštěné zapékací mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Brambory posypeme polovinou nastrouhaného sýru. Na sýr navrstvíme zbylé plátky brambor, osolíme a okořeníme.
-
2
Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s plátky mandlí. Mléko svaříme a nalijeme na brambory. Posypeme je zbylým sýrem a mandlemi s máslem.
-
3
Pokrm pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia, dokud mléko nevsákne do brambor. Mísu během pečení můžeme zakrýt alobalem.