Bramborák s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Feferony
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.11 šálek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1059.3 mg
  • Vláknina 12660.2 mg
  • Vitamín A 12660.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je promícháme s vejci, moukou, solí a pepřem. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a očištěné, na kolečka nakrájené feferonky a vše dobře promícháme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a postupně do něj vkládáme po lžícíh bramborové těsto. Bramboráky smažíme po každé straně asi 4 minuty dokřupava. Po upečení udržujeme bramboráky teplé.

  • 3

    Před podáváním pokrm ozdobíme lístky estragonu.

Komentáře k receptu